FB Pixel
Ai nevoie de ajutor?
Luni-Vineri: 10-18
Coș de cumpărături
Coșul este gol
Nu ai produse în coș. Intră în magazin
Lumanari botezTrusouFloriCadouriObiceiuri botezContact
Obiceiuri botez

Semnificația florilor în lumânarea de botez

Lumânarea este unul dintre cele mai importante elemente ale ceremoniei de botez. Ea simbolizează lumina lui Dumnezeu și protecția pe care cel mic o va primi odată cu intrarea în rândurile creștinilor.

Lumânările de botez cunosc o varietate de tipuri și de modele, dintre care probabil cele mai populare sunt lumânările cu flori. De altfel, și în anii de demult oamenii obișnuiau să decoreze cu flori lumânările pe care le confecționau pentru botezul noului născut.

Florile sunt încărcate de simbolism și au fost utilizate încă din vechime pentru a exprima diferite sentimente. Dacă urmează deci să fii naș, poți alege lumânarea de botez astfel încât să nu fie doar frumoasă și decorativă, ci și să transmită anumite înțelesuri. Și, dacă optezi și pentru un aranjament de cristelniță, nu uita că acesta trebuie să se potrivească cu decorul lumânării.

Lumânările de botez cu gypsophila

Micuțele și delicatele flori de gypsophila sunt mult mai cunoscute sub denumirea de "floarea miresei". Prin aspectul lor, ele simbolizează grația, iar prin culoarea albă, puritatea și inocența. La toate acestea se adaugă însă și o altă semnificație – cea a iubirii. Conform unei superstiții, o lumânare de botez decorată cu gypsophila va influența norocul în dragoste al copilului și va aduce în viitor o căsnicie fericită. De aceea, pe lângă florile principale, unele lumânări includ în aranjament și câteva fire de gypsophila.

O curiozitate – în limba engleză, numele popular al florii este Baby's breath ("respirația bebelușului"), ceea ce o face cu atât mai potrivită pentru decorarea lumânărilor de botez.

Lumânare de botez cu crizanteme și gypsophila
Lumânare de botez cu crizanteme și gypsophila

Lumânările de botez cu crini

Crinul alb este una dintre florile cu cel mai puternic simbolism și este adesea folosit în aranjamentele de botez, atât pentru băieți, cât și pentru fete. El poartă în sine semnificația purității, fiind considerat și floarea Maicii Domnului, care îi va oferi protecția sa bebelușului.

Crinul roz este asociat cu ideea de feminitate, de aceea mulți îl preferă pentru decorul lumânărilor de botez cu flori pentru fete.

Crinii în general semnifică renașterea și o viață nouă, ceea ce se potrivește perfect cu semnificația botezului, care presupune renașterea în noua viață de creștin.

Lumânările de botez cu crini se disting prin aspectul lor elegant.

Lumânare de botez cu crini
Lumânare de botez cu crini

Lumânările de botez cu trandafiri

Ce mai e de spus despre trandafiri? Sunt cele mai populare și cele mai dăruite flori, fiind asociate cu ideea de dragoste, iar lumânările cu trandafiri sunt adesea folosite la botez.

În plus, trandafirii roșii simbolizeaza curajul și frumusețea, iar trandafirii roz grația și admirația, ceea ce îi face potriviți pentru botezul unei fetițe.

Trandafirii albi trimit la ideea de inocență și sunt folosiți atât pentru decorarea lumânărilor pentru fete, cât și a lumânărilor cu flori pentru băieți.

Lumânare de botez cu trandafiri roz
Lumânare de botez cu trandafiri roz

Lumânările de botez cu orhidee

Orhideea este o floare deosebită, care se găsește în diferite forme și culori, toate creând o impresie aparte. Pe vremuri, ea era considerată o floare rară, nobilă și exotică. Lumânările cu orhidee simbolizează rafinamentul și eleganța și, în funcție de culoarea florilor, poartă în sine și alte înțelesuri.

Orhideea roz semnifică feminitatea, inocența, grația și bucuria. Orhideele de culoare violet duc cu gândul la regalitate, respect și admirație. Orhideele albe sunt perfecte pentru botez, însemnând inocență și frumusețe. La fel și orhideele verzi, care simbolizează viața lungă, norocul și sănătatea.

Lumânare de botez cu orhidee și trandafiri albi
Lumânare de botez cu orhidee și trandafiri albi

Lumânările de botez cu gerbera

Prin culorile lor intense, florile de gerbera sunt decorative și vesele, fiind asociate cu bucuria și cu o viață fericită, lipsită de griji. Lumânările cu gerbera sunt perfecte pentru a exprima bucuria pe care o naște momentul botezului. În plus, gerbera exprimă recunoștința pentru viața care tocmai i-a fost dăruită copilului.

Lumânare de botez cu gerbera
Lumânare de botez cu gerbera

Lumânările de botez cu frezii

Freziile sunt disponibile în mai multe culori pe tot parcursul anului și au un inconfundabil parfum delicat. Lumânările de botez cu frezii simbolizează inocența, drăgălășenia, încrederea și prietenia.

Lumânare cu frezii albe
Lumânare cu frezii albe

Lumânările cu floarea soarelui

Lumânările de botez cu floarea soarelui sunt foarte întâlnite la evenimentele care au loc în timpul verii, în special la cele cu tematică rustică. Prin culoarea ei aprinsă, floarea simbolizează bucuria și optimismul, fiind asociată și cu lumina, energia și puterea soarelui. Chinezii cred că floarea soarelui aduce noroc și o viață îmbelșugată.

Lumânare de botez cu floarea soarelui
Lumânare de botez cu floarea soarelui

Lumânările cu hortensii

Hortensiile sunt în mod sigur niște flori magnifice. Albe sau în culori aprinse, ele conferă aranjamentelor de botez un aer spectaculos. Sunt un simbol al grației și frumuseții dar, având în vedere forma rotundă, precum și numărul mare de floricele, lumânările de botez cu hortensie semnifică și abundența.

Lumânare de botez cu hortensii și lisianthus
Lumânare de botez cu hortensii și lisianthus

Lumânările de botez cu iriși

Din cele mai vechi timpuri, floarea de iris a fost asociată cu regalitatea. Lumânările de botez cu iriși mai transmit și ideea de înțelepciune, curaj, speranță și încredere.

Lumânare de botez cu iriși și gerbera
Lumânare de botez cu iriși și gerbera

Produse care te-ar putea interesa:

Lumânare de botez cu frunze de măslin Lumânare de botez cu frunze de măslin
Botezul unui copil deosebit trebuie să fie însoțit de o lumânare specială, decorată cu o bogăție de flori și ...
260 lei219 lei
Comandă
Reducere 15%
Lumânare de botez cu gerbera alb și roz Lumânare de botez cu gerbera alb și roz
Florile delicate de gerbera în culori pastelate se îmbină armonios cu auriul rustic al spicelor. Lumânarea are ...
200 lei179 lei
Comandă
Reducere 10%
Lumânare de botez specială cu anthurium roșu Lumânare de botez specială cu anthurium roșu
Dacă vrei mai mult decât o lumânare clasică pentru cea mai importantă zi din viața bebelușului, Lumânarea ...
185 lei
Comandă
Lumânare de botez cu lisiantus și flori de bumbac Lumânare de botez cu lisiantus și flori de bumbac
Lumânarea de botez cu lisianthus și flori de bumbac asortate cu hypericum se remarcă prin bogăția florilor și prin ...
249 lei
Comandă

Alte articole pe această temă

X

Înscrie-te să primești newsletter-ul nostru pentru a fi la curent cu ultimele oferte și reduceri.

Email *

Mulțumim!

Adresa ta a fost adăugată în baza noastră de date. Te vom ține la curent cu ultimele noutăți și oferte.

Contactează-ne pe Whatsapp!